Helyi menetrendi értesítés Mosonmagyaróvár - Érvényes: 2016. december 11-től

ÉNYKK Zrt. – H-MO-17/2016

Érvényes: 2016. december 11-től

 

Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy

 

2016. december 11-től (vasárnaptól)

 

kezdődően új autóbusz-menetrend kerül bevezetésre Mosonmagyaróvár közigazgatási területén, melynek főbb elemei a következők.

 

  • Az 1, 1B, 1K, 3, 3K, 4, 5H, 5K, 5R vonalakon kisebb (jellemzően néhány perces) korrekciók történnek az indulási időpontokat illetően.

 

  • Az 1K autóbuszvonalon a késések csökkentése, a szolgáltatás kiszámíthatóbbá tétele érdekében menetidő-korrekció történik a forgalmas időszakokban közlekedő járatok esetében.

 

  • A 4-es autóbuszvonalon a vasútállomásról tanítási napokon reggel 7.00 órakor induló járat 4H jelzéssel közlekedik, és a Majorok városrészt a Tündérfátyol utca irányába nem érinti, csak visszafelé (a Tündérfátyol utca után, a városközpont és a vasútállomás irányába). (Előbbi szakaszon a Tündérfátyol utca felé az utasforgalom elhanyagolható mértékű volt, viszont visszafelé a közúti torlódások miatt az iskolások gyakran elkéstek az iskolából: a módosítás ezen segít.)

 

  • Az 5-ös autóbuszvonalon az eddig az evangélikus templomtól induló, illetve oda érkező csonkamenetek az utazási lehetőségek bővítése érdekében 5A jelzéssel az autóbusz-végállomástól indulnak, illetve odáig közlekednek. Továbbá munkanapokon új 5A autóbuszjárat indul az autóbusz-végállomásról 11.45 órakor, illetve új 5-ös járat a Tündérfátyol utcától 12.01 órakor.

 

  • A 7-es autóbuszvonalon tanítási napokon 7.10 órakor az autóbusz-végállomásról induló járat kihasználatlanság miatt megszűnik. A megmaradó járatok esetében ugyanakkor a késések csökkentése, a szolgáltatás kiszámíthatóbbá tétele érdekében menetidő-korrekciót hajtunk végre.

 

  • A „MOKÖT gyár” megállóhely elnevezése „Kötöttárugyári út”-ra változik.

 

A menetrendi változásokon kívül további újdonság az átszállójegy bevezetése, amely az autóbuszvezetőnél váltható 350 Ft-ért, és megváltásától számítva 60 percig átszállás(ok)ra is jogosít (az utolsó felszállásnak kell 60 percen belül megtörténnie). Ezen kívül az általános bérlet és a tanulóbérlet már nem csak naptári hónapokra, hanem tetszőleges 30 napos időszakra is megváltható (a 30 napos bérletek ára a megfelelő havi bérletével azonos, tehát a 30 napos általános bérlet ára 3.460 Ft, a 30 napos tanulóbérlet ára 1.120 Ft).

 

Az új menetrend >>itt<< letölthető, vagy bruttó 250 Ft-os áron nyomtatott füzet formájában megvásárolható a mosonmagyaróvári autóbusz-végállomáson (Királyhidai u. 44.) és az ÉNYKK Zrt. mosonmagyaróvári utazási irodájában (Városkapu tér 2.). A megváltozó menetrendek az érintett megállóhelyeken is kihelyezésre kerülnek.

 

Szombathely, 2016. december 6.                              

                                                                                                                                         ÉNYKK Zrt.

                                                                                                                                    SZOMBATHELY

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!