Műszaki igazgatóság

A Kormány - a közösségi közlekedés átalakításával kapcsolatos - döntésével összhangban a fő tulajdonos MNV Zrt. iránymutatása mellett 2015. 01. 01-el megtörtént az addigi 24 Volán társaság 7 regionális társaságba történő átszervezése. Az Észak-nyugat magyarországi régióban a Balaton Volán Zrt., a Bakony Volán Zrt., a Kisalföld Volán Zrt., a Somló Volán Zrt., a Vasi Volán Zrt., valamint a Zala Volán Zrt. beolvadt az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-be.

 

A Műszaki Igazgatóság feladata az ÉNYKK Zrt. fő tevékenysége, – a menetrend szerinti helyközi és helyi közszolgáltatási tevékenység – valamint az egyéb (különjárati, szerződéses, nemzetközi) személyszállítási tevékenység végzéséhez szükséges autóbusz állomány biztosítása az Üzemeltetési Főigazgatóság részére. Az ÉNYKK Zrt. autóbusz állománya jelenleg 1.421 db (2015. 01. 01.).

 

Igazgatóságunk legfontosabb feladata, hogy a belső megrendelő (Üzemeltetési Főigazgatóság) részére a közszolgáltatási szerződésekben megfogalmazott feladatok, valamint a további megrendelések végrehajtása céljából műszakilag tökéletes állapotban lévő autóbuszokat tudjon rendelkezésre bocsátani, az utas oldali igények figyelembe vételével, a közlekedésbiztonság-technikai szempontok maximális betartása mellett. Igazgatóságunk tevékenységét az ÉNYKK Zrt. teljes működési területén, 4 megyében, 19 telephelyén végzi.

 

A fő tevékenységek mellett számos, további – külső megrendelők részére végzett – tevékenység is az Igazgatóság feladatkörbe tartozik:

-          személy- és haszongépjármű javítás, karbantartás,

-          műszaki vizsgáztatás,

-          eredet vizsgálat,

-          tachográf illesztés,

-          felújítási tevékenység,

-          üzemanyag értékesítés

-          shop tevékenység

-          ingatlan bérbeadás

-          mosási tevékenység, stb.

 

A rendelkezésre álló szabad humán erőforrás, műhely- és eszköz kapacitás maximális kihasználása érdekében a külső megrendeléseken keresztül célunk a társaság árbevételének jelentős növelése.

 

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!