Prága gazdagon

2018. augusztus 10-12. és december 14-16.

 

Részvételi díj: 40.900.-   Ft/fő reggelivel

Tavalyi ár!

 

Félpanziós felár: 9.000.- Ft/fő

Elhelyezés: 3* szállodában, fürdő-WC-s szobákban (2 éj )

Egyágyas felár: 10.000.- Ft/fő

Utazás: autóbusszal

 

1. nap650 km: Rövid pihenőkkel utazás Prágába. Vysehrad fellegváránál érjük el a történelmi belvárost, az egykori erődítmény helyére épült barokk templom kertjéből pillantjuk meg először „Arany Prága” panorámáját és tornyait. A számtalan látnivaló közül kitűnik a városháza, a Nemzeti Színház és a modern „Táncoló Házak” látványa, de a hangulatos utcákban számtalan söröző is hívogat. Szállás Prágában (2 éj).

2. nap: Ismerkedés a Moldva-parti város királyi és polgári részével: a várhegyen megtekintjük a St. Vitus székesegyházat, a Jagello termet, az Arany Utcácska felújított házait, a Dalibor tornyot, a királyi kerteket és az onnan elénk táruló lélegzetelállító panorámát. A Kisoldalba (Mala Strana) lesétálva szabadprogram keretében elvegyülhetünk a pezsgő kultúrájú óváros forgatagában. A délutáni programot a Károly-hídon kezdjük, majd az óváros zegzugos utcáin jutunk el az ÓVárosházához, ahol egy elmés szerkezet méri és harangjátékkal is jelzi a múló időt. A napot Csehország legnagyobb terén, a Vencel téren fejezzük be, ahol számtalan üzlet, söröző és kulturális program marasztalja a vendégeket. Vacsora egy belvárosi étteremben, ahol helyi specialitásokat szolgálnak fel.

3. nap • 650 km: A napot a híres Lőportoronynál kezdjük, a mellette lévő reprezentációs palota a szecesszió szemet gyönyörködtető alkotása. Az épületet elhagyva a Tyn templom számtalan tornyában gyönyörködhetünk. Husz János monumentális szobra és a barokk gyöngyszem Szt. Miklós templom után a híres prágai zsidónegyeddel (Jozefov) ismerkedünk meg, ahol Franz Kafka szülőháza, számtalan zsinagóga és szertartásterem, temető és emlékhely idézi a prágai zsidóság és Gólem szellemét. A Moldva partjára épült reprezentatív paloták és hidak látványával búcsúzunk Prágától. Hazautazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés a késő esti órákban.

Valutában felmerülő költségek: 300 CZK/fő+500 CZK/fő

BBP: 1695.- Ft/fő

Csatolt galéria: Prága gazdagon

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!