Közlemény

KÖZLEMÉNY

 Jegykiadógép fejlesztések az ÉNYKK Zrt.-nél Veszprém megyében

 

Az ÉNYKK Zrt. Veszprém megyében új elektronikus jegykiadógép rendszer bevezetését kezdte meg 2017. év végén a régi fedélzeti pénztárgépek kiváltására. A fejlesztés keretében - 100%-ban önerős finanszírozással  - a jegy- és bérletértékesítésre alkalmas szoftver elkészítése, valamint a jegy és bérlet nyomtatásához szükséges eszközök telepítése valósul meg, Zirc térségében 22 db, Pápa környékén 29 db, Ajka, Tapolca és Sümeg térségében 12 db fedélzeti eszközt érintve.

Az új fejlesztésű értékesítő szoftver egy utas azonosító szám használatával lehetővé teszi a bérletek járműfedélzeten történő névre szóló előállítását és nyomtatását, jelentősen leegyszerűsítve az elszámolás és készletkezelés bonyolult, nagy élőmunka-ráfordítást igénylő folyamatait, s biztosítja az utazóközönség bérlet- illetve jegyvásárláshoz kapcsolódó számlaigényének gyors és hatékony kiszolgálását is.

A fenti előnyök kihasználásának, az utas azonosító szám kiadásának fontos előfeltétele, hogy az utazóközönség által jelenleg is használt bérletigazolványok (diákigazolványok), illetve viszonylatigazolások egy előzetes regisztrációs folyamat segítségével egy központi adatbázisba kerüljenek rögzítésre, ami azután a bérletkiadás támogatása érdekében minden jegykiadógépen naponta aktualizálásra kerül. A jövőben minden új bérletigazolvány (diákigazolvány) és viszonylatigazolás kiállításával egyidejűleg a regisztráció is automatikusan megtörténik, a rendszer indulásakor azonban arra kérjük a Zirc, Pápa és Sümeg vonzáskörzetében rendszeresen bérlettel utazó Tisztelt Utasainkat, hogy meglévő bérletigazolványaik (diákigazolványuk) és viszonylatigazolásuk regisztrálása érdekében szíveskedjenek az elővételi pénztárba befáradni.

Zircen, Pápán és Sümegen 2018. április 16-tól, Ajkán és Tapolcán május 14-től várják az elővételi pénztárak az igazolványtulajdonosokat a regisztráció céljából. Az adatrögzítésre kérjük vigyék magukkal a regisztrálni kívánt bérletigazolványt (diákigazolványt), viszonylatigazolást vagy azok másolatát, vagy jegyezzék fel az igazolványok számát és a regisztrálni kívánt viszonylatokat, bérlettípusokat. Kollégáink – a számlakiadás megkönnyítése érdekében – a bérletjegyet használó, illetve annak költségeit elszámoló személy, vállalkozás adatait is kérik, így kérjük ezeket is jegyezzék fel és adják át a regisztráció során.

A bérletigazolvány regisztrációjának elmulasztása esetén 2018. május 28-tól az autóbuszvezetőknél mindaddig nem tudnak Utasaink bérletet vásárolni, amíg a regisztráció nem történik meg, ezért kérjük a rendelkezésre álló idő alatt keressék fel bérletpénztárainkat

ÉNYKK Zrt. 

Szombathely

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!