Üzletszabályzati közzététel

Az  ÉNYKK Zrt. a 213/2012. (VII. 30.) Kormányrendeletben meghatározott kötelezettségének eleget téve, jelen hirdetményben teszi közzé módosított üzletszabályzatának tervezetét. A tervezettel kapcsolatosan - a közzétételt követő 15 napon belül - bárki észrevételt tehet a kommunikacio@enykk.hu e-mail címen.

A közzététel napja: 2018. február 2.

 

Az Üzletszabályzat 13. számú módosításának tervezete az alábbiakat tartalmazza:

 

  • Az autóbuszos személyszállító engedély kiállítójának megnevezése      pontosításra került (Vas Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség      helyett Vas Megyei Kormányhivatal).

Pontosításra került a szolgáltatás piacfelügyeletét ellátó hatóság neve és címe is (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1066 Budapest, Teréz krt. 38. helyett Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedési Hatósági Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság Piacfelügyeleti és Utasjogi Főosztály 1011 Budapest, Fő utca 44-50. Postacím: 1440 Budapest, Pf.: 1.)

[I. Cím: ÜZLETSZABÁLYZAT 2. Fejezet: Az Üzletszabályzat hatálya 2.1. pont (15. oldal)]

 

  • Az üzletszabályzatban az „új készítésű (hat hónapnál nem régebbi) 3 x 4,5 cm méretű arcképet” szövegrész helyébe az „új készítésű (hat hónapnál nem régebbi) 3,5 x 4,5 cm méretű fotópapírra nyomtatott arcképet” szövegrész lép.

[IV. Cím: SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS, UTAZÁSI FELTÉTELEK  B/ RÉSZ Utazási feltételek az ÉNYKK Zrt. városi (helyi) menetrend szerinti autóbuszjáratainak igénybevételére  VI. Cím: JEGYEK, BÉRLETEK HASZNÁLATÁHOZ ÉS AZ UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK IGÉNYBEVÉTELÉHEZ SZÜKSÉGES IGAZOLÁSOK KIÁLLÍTÁSA, KIADÁSA, ÉRVÉNYESÍTÉSE (62-66. oldal); A menetjegyek, bérletek és pótdíjak fajtái és díjai a Vas megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon
(Szombathely, Körmend) (189. oldal)]

 

  • Pápán a városi (helyi) autóbuszjáratokon fizetendő pótdíj összege 8000 Ft-ról 4800 Ft-ra, míg a késedelmi pótdíj összege 4000 Ft-ról 2400 Ft-ra módosult.

[2. sz. M E L L É K L E T Az ÉNYKK Zrt. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzatához VÁROSI (HELYI) AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA 2/3. sz. melléklet: A menetjegyek, bérletek és pótdíjak fajtái és díjai a Veszprém megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Ajka, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Pápa, Várpalota, Veszprém, Tapolca) (193. oldal)]

 

  • Ajkán a városi (helyi) autóbuszjáratokon megszűnt az összvonalas félhavi, a tanuló negyedéves és a nyugdíjas negyedéves bérletfajta.

[2. sz. M E L L É K L E T Az ÉNYKK Zrt. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzatához VÁROSI (HELYI) AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA 2/3. sz. melléklet: A menetjegyek, bérletek és pótdíjak fajtái és díjai a Veszprém megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Ajka, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Pápa, Várpalota, Veszprém, Tapolca) (193. oldal)]

 

  • Aktualizálásra és kibővítésre kerültek a veszprémi autóbusz-állomáson nyújtott poggyászmegőrzési szolgáltatás feltételei.

[XV. CÍM: EGYÉB, A SZOLGÁLTATÓ RÉSZÉRŐL AZ UTASOK RÉSZÉRE NYÚJTOTT KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁS Poggyászmegőrzés a veszprémi autóbusz-állomáson (81. oldal)]

 

  • A menetjegy, bérlet      árának visszatérítése című fejezet az autóbuszos személyszállítási      szolgáltatásnak a 181/2011/EU rendeletben nem szabályozott részletes      feltételeire, az abban foglaltak alóli mentességekre, az autóbuszos      személyszállítási szolgáltatási feltételekre, valamint a közúti      személyszállítási üzletszabályzatra vonatkozó szabályokról szóló 213/2012.      (VII. 30.) Korm. rendelet 10. § j) bekezdésében foglaltaknak megfelelően      kiegészítésre került „A Szolgáltató a visszatérítést a visszatérítési igény      megítélésétől számított 30 napon belül teljesíti.” szövegrésszel.

[XI. CÍM: MENETJEGY, BÉRLET ÁRÁNAK VISSZATÉRÍTÉSE 3. Fejezet: A visszatérítés (76. oldal)]

 

  • Kiegészítésre, módosításra került a Szolgáltató által az utas javára kötött biztosításról szóló tájékoztatás. [IX. CÍM: BIZTOSÍTÁS A Szolgáltató által az utas javára kötött biztosítás (73. oldal)]

 

  • Az időközi változások átvezetésre kerültek az 1. sz. Függelékben az egyes szolgálati helyeken nyújtott szolgáltatások, a pénztárak nyitvatartási ideje és a bizományos menetjegy- és bérletárusító helyek listája vonatkozásában.

[1. sz. Függelék: Az ÉNYKK Zrt. utasforgalmi létesítményeinek elérhetősége, információs helyek, pénztárak valamint bizományos menetjegy- és bérletárusító helyek listája (83. oldal)]

 

  • A közforgalmú      személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV.25.) Korm.      rendelet módosításának következtében a Bevándorlási és Állampolgársági      Hivatal megnevezés helyett Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, az      Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság helyett ″központi      nyugdíjbiztosítási szerv″ kifejezés került átvezetésre, továbbá a Magyar      Államkincstár megnevezés törlésre került a díjszabási mellékletekben.

[1. sz. M E L L É K L E T: Az ÉNYKK Zrt. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzatához ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA (97. oldal)]

[2. sz. M E L L É K L E T: Az ÉNYKK Zrt. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzatához VÁROSI (HELYI) AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA (166. oldal)

 

ÉNYKK Zrt. üzletszabályzata (13. sz. módosított változat) word dokumentum formátumban >>itt<< letölthető.

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!