Bled és Bohinj kényelmesen 2 napban

Időpont: 2019. szeptember 7-8.

 

Program:

1. nap: Indulás a reggeli órákban a Júlia-Alpok szívében fekvő, festői szépségű Bohinj-tóhoz, mely Szlovénia legnagyobb tava. Ribčev Laz településen a tó szimbólumaként ismert hidat és a mögötte álló Szent János templomot keressük fel, majd sétahajóval indulunk a tó meghódítására. Ezután a Száva-vízesést fedezzük fel, az út egy hosszú lépcsősor megtételét igényli. A több száz méter magas, impozáns Komma-szikla oldalából, csaknem 70 méter magasból alázúduló vízesés a Száva-folyó egyik forrása, és több száz kilométeres útjának kezdete. Felvonóval felmegyünk a Vogel-hegy csúcsára, 1500 méter feletti magasságba. Fentről mesés kilátás tárul elénk, lenn a tó, szemben a Triglav havas csúcsai. Búcsút intve a Bohinj-tónak, Bled felé vesszük az irányt. A szállás elfoglalása és a vacsora után egy tó körüli kellemes sétával és bledi krémessel zárhatjuk napunkat.

2. nap:  Reggeli után látogatást teszünk a bledi középkori lovagvárban, mely egy sziklaszirt tetejére épült, teraszáról mesés panoráma tárul az alatta elterülő bledi tóra és a körötte emelkedő hegyekre. Majd gondolázás a tavi kis szigetre, ahol a smaragd zöld víz látványa mellett egy középkori templom és kolostor nyújt felejthetetlen látnivalót. A bledi program után a Vintgar-szurdokot keressük fel, ahol a Radovna folyó 1600 m hosszan és több mint 100 m mélyen bevéste magát a sziklák közé. A szurdoktól a nem túl magas, de bővizű és nagyon látványos Sum-vízeséssel búcsúzik a folyó. Hazaérkezés az esti órákban.

 

Részvételi díj: 37.500,- Ft/fő    (félpanzióval)

Egyágyas felár: 6.500,- Ft/fő

Biztosítás: 1.140,- Ft/fő     

belépők kb: 60,- €/fő

 

 
A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazás díját, a kísérő idegenvezetést, esetenként a helyi idegenvezetést.
Nem tartalmazza: a belépőket, a külön fizetendő programokat és a biztosítást.
 
 
Felszállási helyek és időpontok:  (pontos időpont a részvételi jegyen megadva, indulás előtti héten)
 
Győr, Városháza oldala - járdasziget
Szombathely, Keszthely, Hévíz, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Lenti
 
 
Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy idegenvezetőink külföldön csak csoportvezető szerepét tölthetik be. Az egyes nevezetességekről az autóbuszon kapnak ismertetőt.
Kérjük, érvényes személyi igazolványát vagy útlevelét mindig vigye magával! Autóbuszaink komfortfokozata az egyes programoknál eltérhet!
Csatolt galéria: Bled és Bohinj kényelmesen 2 napban

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!