A mesés Garda-tó

A Garda-tó és környéke, a pazar táj, a mediterrán éghajlat, a bámulatos régi középkori városkák, az olasz stílus, röviden: tó, hegyek, grappa és a kihagyhatatlanul finom kávé.

 

Részvételi díj: 64.900,- Ft/fő

Ellátás: reggeli

Félpanziós felár: 12.000,- Ft/fő

Egyágyas felár:  16.000,- Ft/fő

BBP: 2.280,- Ft/fő

Fakultatív programok: (előre foglaláskor fizetendő)                     

Teatro Olimpico: 4.200,- Ft/fő   

Villa Vittoriale:    4.600,- Ft/fő

Belépők kb.: 85 €/fő

 

Program:

 1. nap680 km: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Veronába, ahol a romantika városával ismerkedünk. Gyalogos városnézésünk Olaszország legszebb és legjobb állapotban fennmaradt reneszánsz kertjénél, a Giardino Giusti kertnél indul, mely 500 éves ciprusfákkal és 200 éves sövénylabirintussal büszkélkedhet, szobrok és szökőkutak színesítik. A belváros fő nevezettességeinek megtekintése, szabadprogram. Utazás a Garda-tavi szállásra (3 éj).

 

2. nap150 km: Bardolinoba látogatunk, a vörösbor hazájába. Séta a promenádon, majd felkeressük az Olívaolaj Múzeumot, kóstolási és vásárlási lehetőség. A festői Malcesineben megcsodáljuk a középkori óvárost, rálátással a tóba nyúló, sziklára épült Scaligeri várra. Limoneba hajózunk, a kisváros az érintetlenül marad régi épületeiről és fekvésének szépségéről nevezetes. Napunkat a Garda-tó elegáns, középkori történelmi emlékekben igen gazdag fővárosában, Riva del Gardaban fejezzük be, mely egy igazi pálmafák szegélyezte mediterrán oázis, ahol olíva-, cédrus- és citromligetek fogadják a látogatókat.

 

3. nap150 km: A botanikus kertjeiről híres Gardone Rivieraba utazunk, látogatás a Vittoriale degli Italiani rezidenciában (belépő foglalás előre kötelező 4.600,- Ft/fő). Kihajózunk az Isola Borghese szigetre, felkeressük a Cavazza család tulajdonában lévő velencei stílusban épült villát, majd Olaszország egyik legfelkapottabb üdülőhelyére, Sirmioneba indulunk. Sétahajózás a félsziget körül, majd séta az ámulatba ejtő Scaligeri várhoz és a hangulatos utcácskákban. Szabadidő.

 

4. nap680 km: Utazás Vicenzaba – a város maga az építészet, lépten-nyomon a „nagy mester”, Palladio alkotásaival találkozunk. Megtekintjük a híres Teatro Olimpicot (belépő foglalás előre kötelező 4.200,- Ft/fő). Európa legrégibb fedett színházát, a Bazilikát, sétálunk a főtéren, megcsodáljuk a szebbnél-szebb reneszánsz palotákat. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

 

Csatolt galéria: A mesés Garda-tó

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!