Baltikum - 'fehér éjszakák' Szentpéterváron - Moszkva

Az Európa utolsó titkának is nevezett balti államok, Észtország, Lettország és Litvánia három aprócska, de csodálatos ország, melyek rengeteg mesés meglepetéssel várják az utazót. Szentpétervár, a Nagy Péter által alapított város történelme során sokat változott, de palotáinak, templomainak, csodálatos fekvésének és nem utolsó sorban barátságos lakóinak köszönhetően máig megőrizte eredeti báját, mással össze nem hasonlítható hangulatát. Mindezt koronázzuk meg Moszkva káprázatos nevezetességeivel, ahol olyan híres-hírhedt épületekkel találkozhatunk, mint a Lenin-mauzóleum, a Kreml vagy a GUM Áruház.

Időpont: 2019.június 21-július 02.

Részvételi díj: 275.000,-Ft/fő

1 ágyas felár: 96.000,-Ft/fő

Félpanziófelár: 55.000,-Ft/fő

Utazás: autóbusz + vonat

1. nap • 1000 km: Kora hajnali indulást követően érkezés Zalaegerszeg-Parassapuszta-Krakkó útvonalon Varsóba (1 éj). Útközben pihenő Orawkaban, a Keresztelő Szent János fatemplom megtekintése, amely a magyar szentek ábrázolásának leggazdagabb tárháza.

2. nap • 520  km: Reggeli után rövid autóbuszos ismerkedés a lengyel fővárossal, majd elutazás Litvániába. A késő délutáni órákban séta Trakaiban, a vízivár megtekintése kívülről, majd továbbutazás Vilniusba (1 éj).

3. nap • 330 km: Reggeli után ismerkedés a litván főváros, Vilnius épületeivel, melynek óvárosa az egyik legnagyobb Kelet-Európában. A városnézés után továbbutazás Rigába (1 éj). Érkezés függvényében városnézés az 1997 óta a Világörökség listáján található belvárosban, ahol macskaköves utcák, templomok, sikátorok, éttermek tömkelege ejti ámulatba a turistát.

4. nap • 350 km: Utazás Észtország fővárosába, útközben pihentető séta Parnuban a tengerparton. Tallin, a Finn-öböl festői partszakaszán fekvő város egyedülálló építészeti remekmű, csaknem teljes egészében megőrizte középkori, a Világörökség részét képező óvárosát.,Látnivalói gyalogosan is könnyen elérhetők, keskeny, kanyargós, macskaköves utcáin sétálva egy kicsit visszarepülünk az időben. Helyi vezetővel ismerkedés: Lovagvár, Dóm, Szt. Sztaniszláv Székesegyház, Szt. Anna templom, Péter-Pál templom, gótikus Városháza. Szállás Tallinnban (1 éj).

5 nap • 400 km: Továbbutazás Szentpétervárra, érkezéstől függően városnézés. A szállás elfoglalása és a vacsorázási lehetőség után felejthetetlen fakultatív esti programra invitáljuk: séta a Névapartjánmajd éjszakai hajózás a hidak nyitásával (jelentkezéskor kell foglalni 12.000,- Ft/fő, minimum létszám 30 fő)Szállás Szentpéterváron (2 éj).

6. nap: Reggeli után szárnyashajóval, helyi vezető kíséretében elutazunk Peterhofba, ahol sétát teszünk a cárok fényűző nyári rezidenciájának aranyló szökőkutakkal gazdagon díszített parkjában és az egykor az I. Péter cár tengerpartra épített nyári magánszálláshelyeként szolgáló Monplaisir Palotában, majd továbbutazunk Carszkoje Szeloba (Puskino), ahol megtekintjük II. Katalin palotáját a pompás Borostyán-teremmel. (jelentkezéskor kell foglalni, a program ára a két palota belépővel és hajójeggyel együtt: 25.500,-Ft/fő).

7. nap Reggeli után elutazás szuper-expresszel Moszkvába.  Vonatunk a 600 kilométeres távolságot mindössze 4 óra alatt teszi meg, utazási sebessége elérheti a 250 km/h-t. Érkezés után megkezdjük városnézésünket helyi vezetőnk kíséretével. Elsőként a Lomonoszov Egyetem főépületét érintjük, mely a Veréb-hegyen található. Tartunk egy rövid pihenőt, mivel a hegyről gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Az egyetem jellegzetes formájú főlétesítménye a „Hét nővér” építményeinek egyike, elkészültekor a világ hetedik legmagasabb épülete volt. Moszkva délnyugati része felé folytatjuk utunkat, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. Az épületegyüttes 2004-től a Világörökség részét képezi. Ezt követően a Megváltó Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét keressük fel. Autóbuszos városnézésünk a szintén a Világörökség listáján szereplő Vörös téren ér véget, melynek jellegzetes épületei Moszkva jelképévé váltak. A tér főbb látnivalói: Vaszilij Blazsennij-székesegyház, GUM áruház, Állami Történeti Múzeum, Lenin-mauzóleum. Egy rövid sétát teszünk a téren, majd a szállás elfoglalása (2 éj).

8. nap • Reggeli után városnézésünk helyi vezetővel folytatódik a kihagyhatatlan, szintén a Világörökség részévé vált Kreml és Kincstár megtekintésével. A Kreml területén található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Ezután a Kincstárat keressük fel, ahol megtekinthetők a cári koronázási kellékek és a ruházat, a díszes étkészletek, a híres Faberge tojások és több régi fegyver is (a belépőket jelentkezéskor kell foglalni: 11.900,-Ft/fő).

Eddigi élményeinket még tovább gazdagítva, fakultatív programként az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket (a belépőt jelentkezéskor kell foglalni: 4.500,-Ft/fő)A nap zárásaként 1 órás hajózás a Moszkva folyón, majd a gazdag élményeket nyújtó program után a szállodába metróval utazunk vissza, mely lehetőséget nyújt a világhírű metróhálózat néhány igazi műalkotásként számon tartott állomásának megtekintésére is.

9. nap •Reggeli után visszautazás gyorsvonattal Szentpétervárra (1 éj). Megérkezést követően helyi vezetővel ismerkedés a várossal (Palota tér, Szenátus tér, Izsák-székesegyház, Péter-Pál templom, Vérző Megváltó temploma) és az Ermitázs kincseivel (a belépőket jelentkezéskor kell foglalni:13.000,-Ft/fő).

10. nap • 800 km: Elhagyjuk a paloták városát és utazunk Litvániába, rövid pihenő a híres zarándokhelyen, a Keresztek-hegyén (idő függvénye). Szállás a hajdan volt fővárosban, Kaunasban (1 éj).

11. nap • 700 km Utazás Lengyelországba a Mazuri-tavak érintésével, Varsón keresztül a hajdani lengyel fővárosig, Krakkóig, ahol elfoglaljuk szállásunkat (1 éj).

12. nap 700 km • Délelőtt ízelítő a Visztula parti patinás város legszebb emlékeiből: Wawel, Posztócsarnok, Mária templom, Városháza, Jagelló Egyetem. Hazautazás Szlovákián keresztül. Megérkezés a késő éjszakai órákban.

Jelentkezési határidő: 2019. április 1.

Valutában felmerülő költségek: 120 €/fő 

BBP: 6.840.- Ft/fő

Az utazáshoz érvényes útlevél és vízum szükséges 24.000,-Ft/fő.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a vízumügyintézés miatt útlevelüket az utazást megelőző egy hónapban nélkülözniük kell. A vízumhoz az Oroszországból történő kilépéstől számítva még min. 6 hónapig érvényes útlevélre van szükség, melyben legalább 2 egymással szembeni üres oldal található.

( 1 db mostanában készült FEHÉR hátterű, színes igazolványkép, 3,5 x 4,5 cm-, szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli. Otthon kinyomtatott fényképeket a konzulátus nem fogad el, csakis hivatalos, fotó automata vagy fényképész által készítetteket).

 

 

Csatolt galéria: Baltikum - \\\'fehér éjszakák\\\' Szentpéterváron - Moszkva

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!