Jégvarázs a Plitvicei tavaknál

Indulás a kora reggeli órákban Plitvicére. Útközben megállunk és megcsodáljuk Slunj település Rastoke részén lévő közel 300 éves vízi malmokat, mese házakat és a vízeséseket.

Látogatás a 16 tóból álló Nemzeti Parkban, ahol minden évszakban magával ragadó a környezet, de télen talán még egy kicsit különlegesebb. Lenyűgöző, ahogy igába hajtja a vízeséseket a fagy, és maga alá temeti a tájat a hó. Gyönyörű és hangulatos "csipkefüggönyök" tarkította jégvilág, mely megér egy kirándulást. Hóval fedett pallók, keskeny gyalogutak, látványos vízesések - az Európa-szerte ismert Plitvicei Nemzeti Park Horvátország gyöngyszeme, 1979 óta az UNESCO Világörökség része. A téli időszakban a hajó az időjárástól függően közlekedik a Kozjak-tavon. A túra hossza időjárástól függően 8-10 km, mely átlagos edzettséggel könnyedén teljesíthető. Meleg, réteges, vízhatlan ruházat és kényelmes, túrázásra alkalmas, vízhatlan bakancs/cipő javasolt.

A közel 6 órás program felejthetetlen élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A belépő tartalmazza a hajó és az elektromos vonat használatát. Délután 4 óráig tart nyitva a park, ezután haza indulunk. Hazaérkezés az esti órákban.

 

Időpont: 2019.01.26.

Részvételi díj: 9.900.,- Ft/fő             

Belépődíj: kb. 80 HRK

Csatolt galéria: Plitvice télen

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!