Párizs és a Loire menti kastélyok

Időpont: 2019. május 2-8.

 Részvételi díj: 149.000,- Ft/fő

Ellátás: reggeli

Félpanziós felár: 40.000,- Ft/fő

Egyágyas felár: 42.000,- Ft/fő

BBP: 3.955,- Ft/fő

Fakultatív programok: (előre foglaláskor fizetendő)     Párizs kártya: 24.000,- Ft/Fő   

Belépők kb.: 85 €/fő

Hajózás a Szajnán – foglaláskor jelezni kell, fizetendő a helyszínen, kb. 16 €/ fő

 

1. nap: 1100 km Indulás a kora reggeli órákban. Utazás rövid pihenőkkel Ausztrián és Németországon át Franciaországba. Megérkezés az esti órákban a német-francia határhoz közeli tranzitszállásra (1 éj).

 

2. nap: 350 km Indulás Párizsba. Útközben a Reimsi Katedrális megtekintése, mely a gótika világhírű remeke. Érkezés Párizsba a kora délutáni órákban, autóbuszos városnézés. Látogatás a Montmartre-on: Sacré-Coeur, Place Pigalle, Festők tere, Moulin Rouge. Szállás Párizsban. (3 éj).         

3. nap: Látogatás a világhírű Louvre képtárban a Mona Lisa, a Milói Vénusz, a koronázási ékszerek és Napóleon apartmanjainak megtekintésével. A városnézés folytatása: Notre Dame, Saint Chapelle, Városháza, Bouborg Center. Látogatás a latin negyedben: Sorbonne egyetem, Pantheon, Szent Mihály útja.

 

4. nap: 30 kmDélelőtt az Orsay Múzeum impresszionista kiállításának megtekintése, utána látogatás az Invalidusok dómjába, séta a Diadalívhez és az Eiffel-toronyhoz (belépőjegyet nem tudunk foglalni), helyette a Montparnasse kilátótoronyból csodáljuk meg a várost és az Eiffel-tornyot. Este fakultatív hajózás a Szajnán.

 

5. nap: 300 km Utazás a Napkirály fényes palotájába, Versailles-ba. A kastély megtekintése után látogatás Trianonban és a parkban. Kirándulás a Loire völgyében: Chambord, Chenonceaux, melyek kastélyai és parkjai a fényűző múltról mesélnek. Továbbutazás a Tours környéki szálláshelyre (1 éj).    

 

6. nap: 600 km Utazás Villandryba, látogatás a kertépítészet remekeként számontartott kastélyparkban, majd városnézés Toursban. A kora délutáni órákban indulás a Metz környéki szálláshelyre (1 éj).

 

7. nap: 1100 km Hazautazás Mannheim-Regensburg-Passau-Bécs útvonalon. Megérkezés a késő esti órákban. 

(Előre foglalással tudjuk biztosítani a 4 napos Párizs kártyát 24.000,-Ft/fő)

 

Csatolt galéria: Párizs és a Loire menti kastélyok

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!