Száztornyú Prága

Részvételi díj: 40.900,-Ft/fő

Ellátás: reggeli

Félpanziós felár: 9.900,-Ft/fő

Egyágyas felár: 10.000,-Ft/fő

BBP: 1.650,- Ft/fő

Belépők kb.: 300,- CZK + fakultatív zsidónegyed

Program:

1.nap: 670 km Rövid pihenőkkel utazás Prágába. Útközben séta Morvaország fővárosában, Brnoban: piactér, városháza, kapucinus kripta (a város leghátborzongatóbb látványossága: 153 múmia tekinthető meg), Péter-Pál dóm, a régi városházánál a brnoi sárkánnyal is találkozhatunk. Vacsora és szállás Prágában (2 éj).

 2. nap: 50 km Reggeli után városnézés a „száztornyú” Prágában. Helyi idegenvezetővel fedezzük fel a várhegyet: Sz. Vitus-székesgyház, Jagello terem, Arany utcácska felújított házai, Dalibor torony. A Kisoldalra (Mala Strana) lesétálva rövid szabadprogram, majd a Károly-hídon átkelve érkezünk meg az Óvárosi Városházához, ahol a felújított Orloj óránkénti harangjátékával szórakoztatja a téren sétálókat. Séta a Vencel-térig, majd szabadprogram a belvárosban. Cseh specialitásokból álló vacsora egy belvárosi étteremben.

3. nap: 650 km A napot a híres Lőportoronynál kezdjük, a mellette lévő reprezentációs palota a szecesszió szemet gyönyörködtető alkotása. Az épületet elhagyva a Tyn templom számtalan tornyában gyönyörködhetünk. Husz János monumentális szobra és a barokk gyöngyszem Szt. Miklós-templom megismerése után szabadprogram a belvárosban vagy fakultatív látogatás a híres prágai zsidónegyedben (Jozefov), ahol Franz Kafka szülőháza, számtalan zsinagóga és szertartásterem, temető és emlékhely idézi a prágai zsidóság és Gólem szellemét. A Moldva partjára épült reprezentatív paloták és hidak látványával búcsúzunk Prágától. Hazautazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés a késő esti órákban.

Csatolt galéria: Prága

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!