Tavaszköszöntő a Benelux államokban - Húsvétkor

Részvételi díj: 169.900.- Ft/fő

Elhelyezés: 3* szálloda

Ellátás: reggeli

5 vacsora felár: 41.000.- Ft/fő

Egyágyas felár: 75.000.- Ft/fő

Rijks Múzeum: 6.500.- Ft/fő

Keukenhof: 6.000.- Ft/fő

Belépők: kb. 100 €/fő


 

1. nap 1100 km: Indulás a hajnali órákban, utazás rövid pihenőkkel Németországba. Szállás Köln környékén (1 éj). 

2. nap 400 km: Utazás Hollandiába, látogatás a Muiderslot kastélyban, mely az ország egyik leghíresebb és legrégebbi középkori kastélya, a Vecht-folyó torkolatánál álló, tornyokkal, felvonóhíddal és vizesárokkal körbevett erőd 1280 körül épült. Ezt követően egy kézműves falut, Zaanse Schansot keressük fel, ahol a fapapucskészítés, a sajtgyártás, valamint a szélmalmok világába pillanthatunk be. Szállás Amsterdam környékén (3 éj).  

3. nap 100 km: Ismerkedés Amszterdammal, Észak Velencéjével. Látogatás a Rijks Múzeumban, mely a holland aranykor festészetébe enged betekintést (előfoglalás szükséges, szerződéskötéskor ezt kérjük jelezni), majd egy gyémántcsiszoló műhelyben. Programunkat a főtéren, a „Dam”-on és környékén folytatjuk, élvezve a város hangulatát (Királyi-palota, Újtemplom, Begina udvar). Szabadidő, a van Gogh Múzeum megtekintése egyénileg. Este hajózás a csatornákon, ami nélkül nem lehet teljes a látogatás, majd betekintés a meglepetést okozó Piros Lámpás Negyedbe. A vacsora ezen az estén egyénileg áll rendelkezésre. Késő este visszautazás a szálláshelyre. 

4. nap 200 km: Utazás Keukenhof virágparkjába, „Európa kertjébe”, a virágkiállításon több millió tulipán, írisz és jácint látványában gyönyörködhetünk. Városnézés a csodálatos középkori városban, Hágában, Hollandia „második fővárosában” (Béke Palota, Parlament). Séta egy elragadó holland kis­vá­rosban, Gou­dá­ban: főtér, vá­ros­háza, mely az egyik leg­szebb Hol­lan­di­ában, má­zsa­ház, ahol a sajtot mérték. Visszautazás a szállásra. 

5. nap 380 km: Folytatjuk utunkat Utrechtbe, ahol Hollandia egyik legnagyobb kastélyát a De Haar kastélyt keressük fel. A kastély különleges hidakon keresztül közelíthető meg, vizesárok és többhektáros park veszi körbe. Kirándulás Flandria egyik gyöngyszemébe, Bruggebe. Gyalogos-hajós városnézés, a középkorból szinte teljesen épen megmaradt városmag kacskaringós, macskaköves utcáin, széles csatornáin, ahol égbe törő templomtornyok, reneszánsz paloták, csipkés tetejű házak sorakoznak. Rövid pihenő keretében kulináris élvezetek a csodás épített örökségek között (finom csokoládék és különleges ízű sörök). Szállás Brüsszel környékén (1 éj).

6. nap 200 km: Látogatás Belgium fővárosában, Brüsszelben, ahol a különleges látnivalókat barátságos emberek teszik teljessé: Atomium, Városháza és a világhírű főtéri műemlék együttes, Maneken Pis, Szt. Mihály templom, Királyi-palota megtekintése kívülről. Délután városnéző séta a régi falakon belül Luxemburgban (Fő tér, Szent János templom). A város egy mesekönyvbe illő szépség, amely egyszerre sugározza a régi és az új levegő elegyét. Szállás Luxemburg környékén (1 éj).

7. nap • 1100 km: Hazautazás, pihenőnket a sinsheimi Auto und Technik Kiállításon töltjük el. A múzeum két büszkesége az Air France utolsó Concorde gépe, illetve a szovjet ipar legendás TU-144-ese. Megérkezés az éjszakai órákban. 

Csatolt galéria: Benelux körút

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!