Műszaki igazgatóság

A Kormány - a közösségi közlekedés átalakításával kapcsolatos - döntésével összhangban a fő tulajdonos MNV Zrt. iránymutatása mellett 2015. 01. 01-el megtörtént az addigi 24 Volán társaság 7 regionális társaságba történő átszervezése. Az Észak-nyugat magyarországi régióban a Balaton Volán Zrt., a Bakony Volán Zrt., a Kisalföld Volán Zrt., a Somló Volán Zrt., a Vasi Volán Zrt., valamint a Zala Volán Zrt. beolvadt az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-be.

 

A Műszaki Igazgatóság feladata az ÉNYKK Zrt. fő tevékenysége, – a menetrend szerinti helyközi és helyi közszolgáltatási tevékenység – valamint az egyéb (különjárati, szerződéses, nemzetközi) személyszállítási tevékenység végzéséhez szükséges autóbusz állomány biztosítása az Üzemeltetési Főigazgatóság részére. Az ÉNYKK Zrt. autóbusz állománya jelenleg 1409 db (2017.12.31).

 

Igazgatóságunk legfontosabb feladata, hogy a belső megrendelő (Üzemeltetési Főigazgatóság) részére a közszolgáltatási szerződésekben megfogalmazott feladatok, valamint a további megrendelések végrehajtása céljából műszakilag tökéletes állapotban lévő autóbuszokat tudjon rendelkezésre bocsátani, az utas oldali igények figyelembe vételével, a közlekedésbiztonság-technikai szempontok maximális betartása mellett. Igazgatóságunk tevékenységét az ÉNYKK Zrt. teljes működési területén, 4 megyében, 19 telephelyén végzi.

 

A fő tevékenységek mellett számos, további – külső megrendelők részére végzett – tevékenység is az Igazgatóság feladatkörbe tartozik:

-          személy- és haszongépjármű javítás, karbantartás,

-          műszaki vizsgáztatás,

-          eredet vizsgálat,

-          tachográf illesztés,

-          felújítási tevékenység,

-          üzemanyag értékesítés

-          shop tevékenység

-          ingatlan bérbeadás

-          mosási tevékenység, stb.

 

A rendelkezésre álló szabad humán erőforrás, műhely- és eszköz kapacitás maximális kihasználása érdekében a külső megrendeléseken keresztül célunk a társaság árbevételének jelentős növelése.