Nyaralás és kultúra Toszkánában

Időpont: 2019. június 24-30.

 Részvételi díj:  2 ágyasban: 169.500,- Ft/fő           Bungalow letéti költsége (kaució): 50 €

                           3 ágyasban: 135.500,- Ft/fő

                           4 ágyasban: 120.500,- Ft/fő

Ellátás: reggeli

Félpanziós felár: 32.000,- Ft/fő

BBP: 3.990,- Ft/fő

Fakultatív programok:        (előre, foglaláskor fizetendő)

Voltera/Pisa: 4.000,- Ft/fő        Cinque Terre: 2.500,- Ft/fő

                                               Carrara:        2.000,- Ft/fő        Portofino:        4.000,- Ft/fő

Belépők kb.: 120 €/fő

 

Program:

 

1. nap 820 km: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Olaszországba. Rövid városnézés Puccini szülővárosában, Luccában, ahol a városfal mögött egy igazi ékszerdoboz rejtőzik: elbűvölő szűk utcácskák, terek, templomok, tornyok, hangulatos kávézók várják az ide érkezőket. Szállás Viareggio környékén a tengerparton (6 éj). 

2. nap: Egész napos pihenés.

3. nap 200 km: Egész napos pihenés vagy fakultatív kirándulás (4.000,-Ft/fő, min. 25 fő jelentkező esetén): Volterrába, a híres etruszk városba látogatunk, mely a Medici család és a Toszkán Nagyhercegség uralma alá is tartozott, e hatásokat ma is őrzik az épületek. Látnivalók: római kori színház, Santa Maria Assunta katedrális, Piazza dei Priori, Medici erőd. A délutánt Pisaban, a „csodák mezején” töltjük, ahol megtekintjük a Világörökség részét képező híres épületcsoportot: Dóm, Keresztelőkápolna és a híres Ferde-torony.

4. nap 130 km: Egész napos pihenés vagy fakultatív kirándulás 2.500,-Ft/fő ( min. 25 fő jelentkező esetén): az Olasz Riviéra festői meredek partszakasza, a Világörökségként számon tartott Cinque Terre vár bennünket, amely nevét a szédítő sziklaszirtekre épült öt kis településéről kapta. La Speziában vonatra szállva érkezünk az első településre: Riomaggiorebe, majd Manarolában időzve a helyi ízeket is megkóstolhatjuk. Vonattal utazunk tovább Monterossoba, rövid séta után áthajózunk Portovenerébe, a költők öblébe. Rövid városnézést követően szabadidő a hangulatos kisvárosban, majd saját buszunkkal térünk vissza Viareggioba.

5. nap 100 km: Egész napos pihenés vagy fakultatív kirándulás 2.000,-Ft/fő (min. 25 fő jelentkező esetén): utazás a „fehér arany”, a márvány hazájába, Carrarába. A világ legnagyobb szobrásza, Michelangelo ebből a márványból alkotta meg szobrait, köztük a híres Dávid szobrot is. Látogatás a Fantiscritti-bányában és a szemben lévő bányamúzeumban. A városban járva érdemes felkeresni a főteret és a 12. századból származó, teljes egészében a helyi márványból épült székesegyházat. A régi városközpontban számtalan egykori nemesi palota található, az egyik legjelentősebb a Dózse-palota.

6. nap 250 km: Egész napos pihenés vagy fakultatív kirándulás 4.000,-Ft/fő (min. 25 fő jelentkező esetén): a ligúr tengerpart legszebb részeivel ismerkedünk. Rapalloból áthajózunk San Fruttosoba, fürdési lehetőség a mesés öbölben, majd a ligúr part gyöngyszeméhez Portofinoba látogatunk. A város színpompás házaival, dús növényzetével a világ leggyakrabban fényképezett települése. Séta a csipke városaként emlegetett Rapalloban. 

7. nap 880 km: Hazautazás Pistoia érintésével, melynek nevezetességei gazdag történelmi múltjára utalnak: városfal, Dóm tér, katedrális, keresztelőkápolna. Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.