Olasz nagykörút: Róma - Pompei - Capri - Firenze

Olaszországi körutazásunk során csodálatos városokat keresünk fel Rómától Firenzéig. A Sorrentói-félsziget Itália egyik leglátogatottabb célpontja, mely évszázadok óta számos utazó vágyának beteljesülését jelenti. A félsziget partjainak szépsége a szirénhangok varázsával vonz, ahol parkok, erdők, narancs- és olajültetvények között sétálva ismerkedhetünk meg a Világörökség e csodájával.

Részvételi díj: 122.900,- Ft/fő

Ellátás: reggeli

Félpanziós felár: 28.000,- Ft/fő

Egyágyas felár:  31.000,- Ft/fő

BBP: 3.990,- Ft/fő

Fakultatív programok: (előre foglaláskor fizetendő) Vatikán: 8.500,- Ft/fő     (diák: 5.500,- Ft/fő)  

                                                                                      Colosseum: 7.000,- Ft/fő (diák: 3.500,- Ft/fő)  

Belépők kb.: 170 €/fő + fakultatív: 40 €/fő

 

Program:

 

1. nap1100 km: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovénia és Olaszország autópályáin haladva, rövid technikai pihenőkkel. Este megérkezés a Róma környéki szálláshelyre (2 éj).

2. nap • 100 km: Utazás Rómába autóbuszunkkal, majd helyi közlekedéssel a belvárosba. Délelőtt ismerkedés az ókori Róma nevezetességeivel: Capitolium, Colosseum (Belépő foglalása előre szükséges 7000,-Ft/fő) , Forum Romanum, Mózes szobor. Rövid ebédidő után a városnézés folytatása a Piazza Navona, a Pantheon, a Spanyol Lépcső, a Trevi kút megtekintésével. Visszautazás a szálláshelyre.

3. nap250 km: Beutazás a szálláshelyről Rómába. Látogatás Vatikánvárosban: Vatikáni Múzeum (Belépő foglalás előre szükséges 8.500,-Ft/fő),  Szent Péter tér és Bazilika. Kilátás a kupolából Rómára és a vatikáni kertekre. Búcsú Rómától, utazás a Sorrentói-félszigeten levő szálláshelyre (3 éj).   

4. nap100 km: Reggel a Pompei-i ásatások megtekintésével kezdődik a program, majd kirándulás helyi vezetővel a Sorrentoi-félszigeten. Sorrento elővároskáit elhagyva a Világörökség részét képező Amalfi part természeti szépsége és rabul ejtően gazdag történelmi, kulturális öröksége vár bennünket, mely nem véletlen, hogy számos művészt is megihletett. Első állomásunk Positano. A városka központjába néhány perces séta visz bennünket, itt szabadidős programra, akár fürdésre is lehetőség nyílik, majd külön hajóval a meredek sziklafalak és rejtett öblök mellett Amalfiba utazunk. A hajdani kereskedelmi nagyhatalom ma egy bájos nyaralóváros, dómja lenyűgöző, itt őrzik Szt. András apostol ereklyéit.

5. nap150 km: Látogatás a római császárok hajdani üdülőhelyén Sorrentoban, kikötőjéből utazás hajóval, helyi vezetővel Caprira, a világ egyik legszebb szigetére. Kisbuszokkal felkapaszkodunk a keskeny szerpentineken Anacapriba, ahol gyönyörködhetünk a panorámában és látogatást teszünk Axel Munthe villájában. Visszautazás a sziget fővárosába, Capriba, séta az Augustus kertben, ahonnan szép kilátás nyílik a híres Farraglioni sziklákra. Fakultatív lehetőség: libegő, csónaktúra a sziget körül. Visszahajózás Sorrentóba.

6. nap500 km: Utazás Firenzébe. Városnézés a „reneszánsz városában” a Santa Croce templom, a dóm és harangtornya, valamint a keresztelőkápolna megtekintésével. A Ponte Vecchio és az Arno-folyó mentén visszasétálunk az autóbuszhoz. A Michelangelo térről nyíló panorámával búcsúzunk Firenzétől. Szállás Montecatini Termében (1 éj).        

7. nap850 km: Hazautazás rövid városnéző sétával Bolognában, majd technikai pihenőkkel Szlovénián át. Megérkezés az esti órákban.